Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia SISTEAZĂ contribuţia financiară la UNESCO

Japonia a anunţat vineri că sistează contribuţia financiară la UNESCO pentru a-şi exprima indignarea faţă de listarea de către organismul cultural al ONU a documentelor chineze referitoare la Masacrul din 1937 de la Nanjing în programul său "Memoria Lumii", potrivit mass-media locale, informează agenţia DPA, potrivit agerpres

Ministrul de externe nipon, Fumio Kishida, a declarat că guvernul sistează contribuţia din acest an de 4,4 miliarde de yeni (42 milioane dolari), potrivit agenţiei japoneze de presă Kyodo.

Tokyo susţine că UNESCO a înregistrat documentele în cauză fără a permite guvernului japonez să le acceseze pentru verificare.

Citeşte şi: Guvernatoarea capitalei nipone ŞI-A REDUS salariul la jumătate

Japonia contestă numărul de civili şi soldaţi chinezi ucişi în masacru de către arma imperială japoneză invadatoare, aminteşte DPA.

Documentele chineze au fost prezentate UNESCO de către China în 2014 şi incluse în lista de patrimoniu în octombrie anul trecut, a anunţat Kyodo.

Citeşte şi: Toate televiziunile din Thailanda au un program unic şi emit ALB-NEGRU

Programul UNESCO "Memoria Lumii" are drept scop păstrarea documentelor de valoare care se referă la evenimente istorice şi culturale semnificative.

Guvernul prim-ministrului Shinzo Abe a respins afirmaţiile Beijingului că peste 300.000 de persoane au fost ucise, citând estimări ale istoricilor care variază de la zeci de mii până la 200.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.