Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia va deţine preşedinţia G-20 în 2019 şi Arabia Saudită în 2020

en.xinfinance.com
summit g20

Japonia va deţine preşedinţa G-20 în 2019 şi Arabia Saudită în 2020, potrivit unui comunicat final al summitului organizaţiei desfăşurat în oraşul german Hamburg (nord), ediţia din 2018 fiind deja prevăzută să aibă loc în Argentina, relatează AFP. ''Aşteptăm cu nerăbdare să ne regăsim din nou în Argentina în 2018, în Japonia în 2019 şi în Arabia Saudită în 2020'', afirmă şefii de stat şi de guvern din cele mai puternice ţări din lume în comunicatul loc final.

Preşedinţia anuală prin rotaţie a G-20 îi permite fiecărei ţări să treacă pe agenda discuţiilor teme preferate. Preşedinţia germană a G-20, de exemplu, a invocat un parteneriat de dezvoltare cu unele ţări africane. În 2015, Turcia a abordat problematica refugiaţilor şi Australia a insistat pe cerinţele privind infrastructura, conform Agerpres.

Din G-20 fac parte cele 20 de ţări ale lumii care sunt cele mai bogate din punct de vedere economic. Iniţial creat ca o structură de răspuns la criza financiară, G-20 este pe cale să se transforme, puţin câte puţin, pentru a-şi extinde temele dincolo de sfera economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.