Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia:19 persoane date dispărute în urma unei alunecări de teren (responsabil local)

twitter.com
SURPARE teren Japonia

Nouăsprezece persoane sunt date dispărute în departamentul Shizuoka din centrul Japoniei după ce o alunecare de teren provocată de ploile abundente a distrus mai multe case sâmbătă, a declarat pentru AFP un responsabil al departamentului, anunță Agerpres.

În imaginile difuzate de televiziunea japoneză se pot vedea torente de noroi care distrug clădiri din oraşul de coastă Atami, în timp ce locuitorii încearcă să se pună la adăpost.

Un oficial din departamentul Shizuoka, responsabil pentru dezastrele naturale, a declarat pentru AFP că "nu deţine informaţii despre siguranţa a 19 persoane".

Autorităţile locale au cerut ajutor armatei pentru organizarea unei misiuni de salvare, a adăugat el.

Mass-media japoneze au raportat că premierul Yoshihide Suga urmează să se întâlnească sâmbătă după-amiază cu miniştrii cabinetului său pentru a discuta situaţia.

Un responsabil din Atami a precizat că o alunecare de teren a avut loc la ora locală 10:30 (01:30 GMT), adăugând că "mai multe case au fost distruse".

Peste 2.800 de case din regiune au rămas fără curent electric, potrivit companiei de electricitate Tepco.

O mare parte din Japonia se află în prezent în mijlocul sezonului ploios, care provoacă adesea inundaţii şi alunecări de teren, determinând autorităţile locale să emită ordine de evacuare.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, fenomenul este exacerbat de schimbările climatice, întrucât o atmosferă mai caldă reţine mai multă apă, crescând riscul şi intensitatea precipitaţiilor extreme.

În 2018, inundaţiile din vestul Japoniei au ucis peste 200 de persoane.

Circulaţia trenului de mare viteză Shinkansen a fost suspendată temporar între Tokyo şi Osaka (vest) din cauza ploilor abundente, iar alte trenuri au fost de asemenea oprite, potrivit site-urilor companiilor feroviare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.