Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile turneului de la Trnava

gds.ro
Jaqueline Cristian

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Trnava (Slovacia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, joi, după ce a întrecut-o pe daneza Clara Tauson cu 6-7 (9/11), 7-5, 6-0.

Cristian (24 ani, 266 WTA) a reuşit o victorie de senzaţie după aproape trei ore de joc (2 h 51 min), potrivit Agerpres.

Românca a ratat o minge de set în tiebreak-ul primului act (7-6), dar a cedat apoi cu 9-11. În setul secund, Jaqueline Cristian a salvat nu mai puţin de şapte mingi de meci, patru la 5-3 şi alte trei la 5-4, iar în cele din urmă a câştigat cu 7-5, pentru ca în decisiv să se impună cu un categoric 6-0.

Jaqueline Cristian a încheiat cu 6 aşi şi 5 duble greşeli, în timp ce Tauson (20 ani, 126 WTA), a patra favorită, a reuşit 8 aşi, dar a comis şi 6 duble greşeli. Daneza a reuşit doar un break din 11 şanse avute.

Tauson a învins-o pe Cristian luna trecută la Altenkirchen (Germania), cu 6-3, 7-6 (7/3), în semifinale. Scorul era egal între cele două jucătoare, după ce românca s-a impus în 2021, la Andrezieux-Boutheon (Franţa), cu 2-6, 7-6 (7/4), 6-3, în optimile de finală.

În sferturi, Jaqueline o va înfrunta pe slovena Tamara Zidansek (25 ani, 115 WTA), a şasea favorită. Românca a câştigat ambele dueluri cu Zidansek, primul în 2021, la Tenerife, cu 7-5, 4-6, 6-1, în primul tur, iar al doilea luna trecută, în optimi la Altenkirchen (Germania), cu 5-7, 6-3, 6-3.

Tot joi, Cristina Dinu şi slovena Nika Radisic s-au calificat în semifinale la dublu, după 7-5, 6-4 cu perechea spaniolă Jessica Bouzas Maneiro/Leyre Romero Gormaz, cap de serie numărul patru. În penultimul act, Dinu şi partenera sa le vor înfrunta pe Sapfo Sakellaridi (Grecia) şi Radka Zelnickova (Slovacia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.