Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Je suis Charlie'? Publicaţia 'Charlie Hebdo' jigneşte printr-o caricatură victimele uraganului Harvey/ FOTO

charlie hebdo havey

Ziarul francez de satiră Charlie Hebdo, a cărui redacţie a fost atacată de terorişti în 2015, stârneşte din nou controverse printr-o caricatură despre victimele uraganului Harvey. Americanii afectaţi de fenomenul meteorologic extrem sunt prezentaţi ca neo-nazişti pe coperta publicaţiei, potrivit The Washington Post.

Uraganul Harvey a lovit statul american Texas începând de vinerea trecută, cel puţin 35 de persoane pierzându-şi viaţa. Zeci de mii de persoane au fost evacuate, iar pierderile se ridică la miliarde de dolari.

Vezi şi: Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, prima reacție după modificările la legile justiției. Ton total diferit față de Ambasada SUA

Desenul de pe coperta "Charlie Hebdo" cuprinde steguri cu svastică şi mâini ridicate în salutul nazist deasupra apelor care au inundat zona. "Dumnezeu există! A înecat toţi neonaziştii din Texas", este titlul care însoţeşte desenul. Caricatura a stârnit revoltă pe reţelele de socializare.

Charlie Hebdo şi-a făcut un obicei din a persifla guverne şi religii, islamul fiind o ţintă des aleasă. Recent, publicaţia a ironizat şi atentatul terorist de la Barcelona, cu o caricatură şi textul "Islamul, religia păcii... eterne".

Revista de satiră nu a fost însă singura publicaţie care a luat la ţintă victimele din Texas pe baza opiniei politice. Caricaturistul Matt Wuerker de la Politico a fost aspru criticat pentru un desen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.