Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker, mesaj tranșant pentru UE în privința imigranților: 'Europa este un continent care îmbătrâneşte'

juncker poza

Uniunea Europeană trebuie să îşi intensifice acţiunile pentru expulzarea imigranţilor care nu se califică la statutul de refugiaţi, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a adăugat că blocul comunitar va propune până la sfârşitul lunii o nouă politică privind expulzarea imigranţilor, transmit Reuters şi DPA.

În discursul său privind starea Uniunii, susţinut în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Juncker a lăudat de asemenea Italia pentru 'perseverenţa şi generozitatea' de care a dat dovadă în gestionarea crizei imigranţilor. "Italia a salvat onoarea Europei", a spus el.

Citește și: Veste URIAȘĂ pentru România, de la Strasbourg: Șeful Comisiei Europene vrea organizarea unui summit UE la Sibiu! Când ar putea avea loc

Preşedintele Comisiei Europene a mai afirmat că sunt de 'absolută necesitate' mijloace pentru o migraţie legală spre UE, precizând că Bruxellesul va lucra pentru găsirea mai multor posibilităţi în acest sens.

"Migraţia ilegală se va opri numai atunci când imigranţii au o altă opţiune decât cea de a se aventura în călătorii periculoase", a declarat Juncker, conform Agerpres.

El a mai subliniat că "Europa este un continent care îmbătrâneşte', astfel că ţările membre sunt nevoite să accepte mai mulţi imigranţi.

Citește și: Jean Claude Juncker, anunț CRUCIAL de la Strasbourg: E timpul să aducem România în Schengen

Juncker a atras de asemenea atenţia că statele membre ale blocului comunitar trebuie să respecte deciziile instanţelor UE, făcând referire la refuzul Ungariei de a primi refugiaţi.

Ungaria a contestat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) schema obligatorie de cote care urmăreşte să redistribuie între statele membre 120.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia, pentru a mai reduce povara migraţiei de pe umerii celor două ţări. Însă CJUE a respins săptămâna trecută contestaţia Ungariei, menţinând schema blocului comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.