Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker vorbește despre un DEZASTRU: 'Un Brexit fără acord ar reprezenta o CATASTROFĂ ABSOLUTĂ'

brexit, bani

O ieşire a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană în absenţa unui acord provizoriu în vigoare ar reprezenta o ''catastrofă absolută'', a apreciat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit dpa.

''Riscurile unei ieşiri dezordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt evidente: va fi o catastrofă absolută'', a declarat Juncker la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta atacă Guvernul! Ce a avut de spus fostul prim-ministru despre actuala guvernare

El a adăugat că, din acest motiv, executivul UE şi statele membre lucrează din greu pentru a evita un asemenea scenariu.

''Dar pentru un tango decent este nevoie de doi'', a punctat şeful executivului comunitar, într-o referire clară la provocările politice de la Londra legate de Brexit.

Citește și: Ordonanța anunțată de Eugen Teodorovici face prăpăd! Alertă pentru bănci!

Premierul britanic Theresa May s-a întâlnit marţi cu membrii cabinetului său pentru a analiza posibilitatea ca Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord să părăsească Uniunea Europeană fără un acord de retragere, pe fondul unei opoziţii puternice în parlament.

May a spus că guvernul său şi-a accelerat deja pregătirile pentru potenţiale probleme post-Brexit, ''precum fluxul traficului în diferite porturi aici, în Regatul Unit''.

Citește și: Iohannis lansează racheta către Guvern! Este sigur că va funcționa

Premierul britanic a anunţat luni că intenţionează să reprogrameze pentru săptămâna care începe pe 14 ianuarie votul în parlament asupra acordului privind Brexitul.

Theresa May a cerut joia trecută Bruxellesului noi garanţii pentru a o ajuta să obţină ratificarea acordului de Brexit de către deputaţii britanici, dar liderii europeni au părut mai degrabă agasaţi de aceste solicitări considerate prea vagi. Liderii Celor 27, care s-au declarat cu toţii "gata să o ajute" pe Theresa May, au adoptat un text, fără valoare juridică, menit să atenueze îngrijorările parlamentului britanic. Ei au repetat, totuşi, că acordul de divorţ "nu poate fi renegociat".

Citește și: Antena 1 lovește din nou concurența! Audiențe-record

Noile garanţii solicitate de premierul britanic se referă la aşa-numita ''plasă de siguranţă'', soluţia imaginată pentru a împiedica revenirea unei frontiere fizice între Republica Irlanda - stat membru al UE - şi provincia britanică Irlanda de Nord, care ar pune în pericol acordurile de pace de pe insulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.