Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Yves Le Drian suține dialogul cu Rusia, chiar dacă este dificil

diplomatie.gouv.fr
jeaqn yves le drian

Ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat joi că dialogul cu Rusia trebuie să continue, chiar dacă rămâne unul dificil, dar i-a asigurat pe partenerii săi est-europeni că "nicio favoare" nu va fi făcută Moscovei, informează AFP potrivit Agerpres.

"Dificultatea de a reuşi cu acest dialog nu trebuie să afecteze cu nimic voinţa noastră de a continua, cu de două ori mai multă ordine şi fermitate", a declarat Jean-Yves Le Drian în timpul Forumului Internaţional Globsec 2020 de la Bratislava.

"A dialoga cu Rusia nu înseamnă să-i faci o favoare", a adăugat Le Drian, pledând, "de fiecare dată când este necesar", pentru "un raport de dominaţie" în relaţia cu Moscova.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

"Dialogul nu este o scuză pentru amânare", a adăugat şeful diplomaţiei franceze, în condiţiile în care Moscova ignoră cererile europenilor de a oferi clarificări asupra otrăvirii opozantului rus Aleksei Navalnîi.

"Rusia trebuie să ofere răspunsuri la întrebările pe care i le punem" în cazul Navalnîi, a insistat Jean-Yves Le Drian.

Considerând că Rusia este un actor-cheie în problemele de securitate europeană, preşedintele francez Emmanuel Macron a demarat în 2019 o apropiere cu Moscova. Această apropiere - care i-a luat prin surprindere pe partenerii săi, în special cei est-europeni, care continuă să vadă în Rusia o ameninţare imediată şi directă - este perturbată de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.

Germania şi Franţa au denunţat miercuri o "implicare şi responsabilitate" a Rusiei în otrăvirea lui Navalnîi şi au declarat că vor cere noi sancţiuni împotriva Moscovei, care denunţă la rândul său "acuzaţii inacceptabile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.