Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeffrey Donaldson, un ales nord-irlandez din cadrul Partidului Unionist Democratic: 'Un Brexit fără acord este foarte probabil'

rfi.fr
Brexit

Probabilitatea unei ieşiri - fără acord (”no dela”) - a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) este ”semnificativă”, a apreciat miercuri Jeffrey Donaldson, un ales nord-irlandez din cadrul Partidului Unionist Democratic (DUP), de care depinde majoritatea parlamentară a lui Boris Johnson, relatează news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Reclamă halucinantă: ‘Monstrul din Caracal ne-a omorât prețurile’

Jeffrey Donaldson a subliniat, la BBC, că nu munceşte la un divorţ dur, dar că acordul negociat de Theresa May cu Bruxellesul este inacceptabil, din cauza ”backstop”-ului nord-irlandez irlandez, o clauză de salvgardare menită să împiedice, în ultim recurs, reimpunerea unei frontiere fizice între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica irlanda, un stat membru UE.

Potrivit lui Donaldson, DUP este de acord cu noul premier britanic Boris Johnson că singurul mod de ratificare a acordului divorţului în Camera Comunelor este abandonarea ”backstop”-ului.

Citește și: Șeful DIICOT a făcut declarații:’Nu putem neglija nicio versiune din anchetă. Ne dorim din tot sufletul să le găsim încă în viață’

Însă cum europenii au refuzat să renegocieze acordul retragerii, ipoteza unui ”no deal” este semnificativă, iar Boris Johnson are dreptate să adopte o linie dură, a apreciat el.

În prezent, data Brexitului este prevăzută la 31 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.