Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg îşi amână vizita în Afganistan ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu

wall street journal
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a amânat vizita pe care urma să o înceapă miercuri în Afganistan, unde avea prevăzută o întâlnire cu preşedintele afgan Ashraf Ghani, în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, relatează agenţia EFE, relatează agerpres.

Stoltenberg a avut cu Ghani o convorbire telefonică în care şi-a manifestat regretul faţă de amânarea vizitei, decizie motivată de necesitatea ''gestionării recentelor evenimente din regiune'', urmând ca această vizită să fie reprogramată, a precizat într-un comunicat preşedinţia afgană.

NATO menţine în Afganistan o misiune de instruire, sprijin şi consiliere a forţelor de securitate afgane, formată din circa 8.000 de militari. Aproximativ 10.000 de soldaţi americani se află în Afganistan, ţară ce are o frontieră de circa o mie de kilometri cu Iranul.

Deşi prezenţa trupelor internaţionale în Afganistan este considerată de Iran o ameninţare la adresa securităţii sale, până în prezent Teheranul şi Kabulul au avut relaţii normale. După uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un raid american în Irak, preşedintele afgan a asigurat că teritoriul ţării sale nu va fi folosit în nicio circumstanţă ca platformă pentru atacarea vreunei ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.