Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, îndeamnă Germania să-și majoreze bugetul alocat cheltuielilor militare

Jens Stoltenberg, NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat Germania să-şi majoreze cheltuielile militare, într-un interviu apărut în publicaţia germană Bild am Sonntag cu câteva zile înaintea summitului Alianţei nord-atlantice de la Bruxelles, transmite dpa, informează Agerpres.

Stoltenberg a salutat promisiunea Berlinului de a creşte bugetul apărării, dar a subliniat că se aşteaptă ca Germania să facă mai mult şi a amintit că membrii NATO s-au angajat să-şi majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB până în 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că intenţionează sporirea cheltuielilor pentru apărare, fără a menţiona însă dacă se va atinge obiectivul de 2%. Cifrele iniţiale anunţate evocă o majorare de până la 1,5%, menţionează dpa.

Vezi și: Mike Pompeo, despre negocierile cu Coreea de Nord: Sancţiunile impuse Phenianului vor fi menţinute până la denuclearizarea completă

Secretarul general al NATO a subliniat în interviu că "1,5% nu înseamnă 2%", deşi consideră că Germania are în vedere îndeplinirea în timp obiectivului de 2%.

Preşedintele american Donald Trump i-a criticat în mod repetat pe aliaţii SUA din NATO pentru că nu depun suficiente eforturi pentru a ajunge la acest nivel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.