Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jerry Herman, autorul cunoscutului musical 'Hello, Dolly!', a murit la 88 de ani

lumanare doliu

Muzicianul american Jerry Herman, cunoscut pentru musicaluri precum ”Hello, Dolly!” sau ”La Cage aux Folles”, a murit la 88 de ani, la Miami, anunță BBC.

Jerry Herman a fost diagnosticat cu HIV în anii ´80. Decesul cauzat de complicații pulmonare a survenit joi, la Miami, fiind confirmat de nepoata compozitorului.

Herman a fost premiat cu două trofee Tony și două distincții Grammy.

Unul dintre cele mai cunoscute cântece pe care le-a scris este ”I Am What I Am”, un adevărat imn pentru comunitatea LGBT.

Coregraful Matthew Bourne a adus un omagiu artistului prezentându-l drept "unul dintre cei mai mari din toate timpurile”.

Citește și: Marcel Vela reacționează, după ce a fost acuzat că încearcă MUȘAMALIZAREA accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu, nașul fiicei sale

”Hello, Dolly!” a fost primul său succes, în 1964.

Montarea, în care juca Carol Channing, a fost prezentată de 2.844 de ori pe Broadway, câștigând 10 premii Tony, inclusiv distincții pentru cel mai bun compozitor și autor de versuri, ridicate de Herman. El a câștigat și un premiu Gramy pentru melodia care a dat titlul spectacolului.

Barbra Streisand a jucat rolul principal în 1969 în adaptarea ”Hello, Dolly!” pentru cinema, în regia lui Gene Kelly.

După mai multe montări care nu au mai egalat succesul acestui spectacol, în 1983, a prezentat ”La Cage aux Folles”, varianta muzicală a unei comedii franțuzești despre un cuplu de homosexuali care încearcă să își căsătorească fiul cu o fată provenită dintr-o familie conservatoare. Gloria Gaynor a lansat separat piesa ”I Am What I Am”, din spectacol, făcând din ea o melodie clasică a epocii disco.

Compozițiile sale au fost redescoperite și la începutul secolului XXI, piesa ”Only Takes a Moment”, din ”Hello, Dolly!”, fiind folosită în animația ”Wall-E”, după ce regizorul a dat peste ea din întâmplare.

Herman trăia cu partenerul său Terry Marler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.