Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JETRO propune organizarea, cu ajutorul CCIR, a unei serii de misiuni de achiziții în România

daraban

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut în ziua de 13 februarie a.c., o întrevedere cu dl. Shigeyo Nishizawa, director general al Japan External Trade Organization (JETRO) România, în vederea continuării demersurilor referitoare la consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state.

„La nivelul CCIR există o deschidere totală în ceea ce privește organizarea unor evenimente comune cu partea japoneză pentru a pune în legătură directă oamenii de afaceri din cele două state. Datorită acordului de liber schimb Uniunea Europeană (UE) - Japonia, în momentul de față se constată o creștere vizibilă a schimburilor comerciale mai ales în ceea ce privește industria auto, în sectorul utilajelor industriale, precum și în industria IT&C. În acest context, devine foarte importantă organizarea unei misiuni japoneze de achiziții. De asemenea, investitorii japonezi trebuie să ia în considerare potențialul zonei Constanța, având în vedere avantajele conferite de portul și șantierul naval Constanța, mai ales dacă ne referim la reducerea cu cel puțin 60% a timpului de tranzitare a transporturilor navale ce folosesc ruta canalul Suez – Portul Constanța, în comparație cu cele care au ca destinație Portul Rotterdam. Totodată, Portul Constanța poate reprezenta și o oportunitate de investiție pentru JETRO, prin realizarea unui hub al mărfurilor japoneze în drum spre statele UE”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

 

„Ne dorim să organizăm cu ajutorul CCIR o serie de misiuni de achiziții la București, așa cum am procedat și în anii anteriori. Astfel, preconizăm ca prima misiune japoneză să aibă loc în cursul lunii octombrie 2023. Apreciem în mod deosebit parteneriatul cu CCIR, desfășurat timp de peste cinci ani, profesionalismul, seriozitatea și implicarea organizației dumneavoastră fiind la cel mai înalt nivel. Vă asigurăm că și în viitor vom acționa intens pentru o dezvoltare continuă a relațiilor comerciale dintre cele două state și vom valorifica poziţia CCIR ca reprezentant de vârf al comunităţii de business din ţara dumneavoastră”, a declarat directorul general JETRO, dl. Shigeyo Nishizawa.

 

JETRO (Japan External Trade Organization) este o organizație guvernamentală japoneză înființată în 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerțului și investițiilor reciproce dintre Japonia și restul lumii. Scopul inițial al activității JETRO a fost de a promova exporturile companiilor japoneze în străinătate, dar în secolul al XXI-lea activitatea s-a concentrat în special pe atragerea de investiții străine și pe sprijinirea firmelor mici și mijlocii din Japonia, în vederea maximizării potențialului lor de export la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.