Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jianu (CNIPMMR): 'România se va moderniza numai prin parteneriate public-private; statul duce lipsă de activitate și interes'

www.agerpres.ro

România se va moderniza numai prin parteneriate public-private, pentru că statului îi lipsesc activitatea și interesul, iar plata egală a funcționarilor publici reprezintă o greșeală teribilă, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

"În România, sunt oameni care au idei și împing lucrurile în față și alți oameni care au decizia și nu au idei. Dacă ne uităm la ce a fost pe fonduri europene, din păcate vedem că România nu învață din lecțiile trecutului în ceea ce înseamnă sistemele de aplicare pentru anul financiar 2014-2020. Pentru aplicarea unui proiect încarci două fișiere — unul cu aplicația și unul cu bugetul. În câteva minute ai terminat. În România, însă, îți ia câteva zile și o echipă întreagă să introduci un proiect în acel celebru sistem MySMIS. România se va moderniza numai prin parteneriate public-private. Statului îi lipsesc și activitatea, și interesul, iar funcționarii de acolo sunt plătiți în mod egal, ceea ce în opinia noastră reprezintă o greșeală teribilă, pentru că nu le dezvolți în niciun fel apetitul și interesul pentru a mișca lucrurile. E dureros să văd aceste lucruri, pentru că sunt și oameni foarte buni ale căror competențe nu sunt folosite în niciun fel", a afirmat Jianu, potrivit Agerpres.

Citește și: Lazea: 'După un secol, România a revenit la același nivel de dezvoltare relativă față de celelalte țări'

Acesta a adăugat că, în privința fondurilor europene, trebuie schimbată a abordarea și încurajat antreprenoriatul.

"În opinia mea, fondurile europene trebuie cumva să schimbe paradigma. Plecând de aici, trebuie schimbată abordarea. Și dacă vorbim despre celebra biblie a zilelor noastre, Programul de Guvernare, foarte multe lucruri de acolo se rezolvă cu fonduri europene. Eu am propus schimbarea denumirii PNDL în PNDA, adică Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului. De ce aveam nevoie de stadion la Alexandria și nu de un incubator de afaceri sau de un parc industrial acolo? Pe cine aduci pe stadion, pe Messi, pe Ronaldo? Vreau să mai spun că, din zece IMM-uri, șapte se autofinanțează, două merg la bănci și mai puțin de una pe fonduri europene", a subliniat șeful CNIPMMR.

Oficiali din Guvern, parlamentari și reprezentanți ai sistemului bancar participă, marți, la cea de-a IX-a ediție a Conferinței "Fondurile Europene", organizată la București de Grupul de presă Bursa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.