Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jigadiștii au abandonat ultima redută: 400 de luptători ai grupării Stat Islamic au fost arestați în timp ce încercau să fugă din încercuire

Getty Images
jihadiști

Aproximativ 400 de luptători ai grupării Stat Islamic (SI) au fost arestaţi în timp ce încercau să evadeze din ultima lor redută din Siria, a declarat miercuri pentru AFP un responsabil din cadrul forţelor antijihadiste, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

Încolţit într-un teritoriu mai mic de o jumătate de kilometru pătrat în satul Baghuz, din provincia Deir Ezzor, SI este ţinta unei ofensive a Forţelor Democratice Siriene (FDS), susţinute de o coaliţie internaţională condusă de SUA.

Mai multe mii de persoane au părăsit deja ultima redută a SI în ultimele zile, inclusiv jihadişti care au capitulat.

Potrivit unui responsabil al FDS, în jur de '400 de combatanţi ai SI au încercat să evadeze din Baghuz' marţi seară, cu ajutorul 'unei reţele' care încerca să-i scoată din încercuire şi să-i transporte în zone îndepărtate.

Ei au fost reţinuţi de FDS în timp ce 'încercau să fugă pe jos'. Printre aceştia s-au aflat 'sirieni şi străini de diferite naţionalităţi', a precizat responsabilul, sub acoperirea anonimatului.

Aproape 58.000 de persoane, în principal familii de jihadişti, au părăsit deja ultimul bastion din estul Siriei al grupării începând din decembrie, şi peste 6.000 de jihadişti au fost arestaţi din rândul lor, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Luarea sub control de către FDS a redutei jihadiste de la Baghuz ar însemna sfârşitul teritorial al 'califatului' din Siria, după înfrângerea suferită de SI în Irak în 2017.

Războiul din Siria s-a soldat din 2011 cu peste 360.000 de morţi şi mai multe milioane de refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.