Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiştii PREGĂTEAU un nou ATAC. Ce s-a întâmplat?

isis arme

Jihadiştii pregăteau un nou atac. Nouă presupuşi membri ai grupării Statul Islamic (SI) care pregăteau un atac sinucigaş cu bombă contra birourilor din Istanbul ale unui partid politic au fost arestaţi, în urma unei decizii a tribunalului din Gaziantep, oraş din sud-estul Turciei, anunţă Agerpres.

Poliţia a reţinut iniţial doi suspecţi după o scurtă acţiune a poliţie, iar ceilalţi şapte au fost capturaţi în raiduri desfăşurate ulterior, potrivit unei declaraţii a guvernatorului din Gaziantep.

La începutul săptămânii trecute, treizeci de persoane suspectate că ar aparţine grupării jihadiste SI au fost arestate în oraşul Konya din centrul Turciei, la o zi după o confruntare sângeroasă între poliţia turcă şi militanţi islamişti în sud-estul ţării. Raidul poliţiei antiteroriste a vizat o serie de locuinţe situate în mai multe cartiere din Konya, localitate considerată drept bastion conservator.

Această operaţiune a avut loc după ce, pe 26 octombrie, doi poliţişti şi nouă presupuşi combatanţi ai Statului Islamic au fost ucişi într-un schimb de focuri la Diyarbakir (sud-est), într-una din cele mai grave confruntări înregistrate pe teritoriul turc de când Ankara s-a alăturat coaliţiei antijihadiste.

Opoziţia turcă acuză puterea islamo-conservatoare de la Ankara de o atitudine prea tolerantă faţă de mişcările jihadiste din Siria, care luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pe care Turcia îl vrea îndepărtat de la putere.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a angajat recent să continue lupta împotriva 'tuturor organizaţiilor teroriste' ce ameninţă Turcia, între care Statul Islamic, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi organizaţii de extrema stângă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.