Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadistul Salah Abdeslam, unicul supravieţuitor al atentatelor din Franța, s-a căsătorit în închisoare: Femeia a fost aleasă de tatăl său

europe1.fr
salah abdeslam

Teroristul francez de origine marocană Salah Abdeslam, unicul supravieţuitor al atentatelor jihadiste din 13 noiembrie 2015 din Paris, s-a căsătorit religios în vară în închisoare, însă fără cununie civilă, cu o femeie pe care i-a ales-o tatăl său, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit postului de radio RTL, care a dat publicităţii vineri această informaţie, aleasa lui Abdeslam a fost identificată de serviciile secrete, care au precizat că nu este vorba despre Yasmina, tânăra cu care jihadistul era logodit înainte de a comite atentatele teroriste şi de care se despărţise cu câteva zile înainte de atacuri.

Identitatea soţiei lui Abdeslam nu a fost făcută publică.

Abdeslam nu o cunoştea pe femeie, a transmis RTL, care nu şi-a identificat sursele şi care s-a limitat să semnaleze că nici avocaţii din Franţa, nici cei din Belgia ai teroristului nu au dorit să comenteze informaţia.

Agenţii însărcinaţi să asculte toate conversaţiile telefonice ale lui Abdeslam îşi dăduseră seama de ceva vreme că jihadistul, acum în vârstă de 33 de ani, intenţiona să se însoare.

Încă de la arestarea sa, la Bruxelles, la 18 martie 2016, Abdeslam a primit în închisoare multe scrisori, în mare măsură de la tinere femei radicalizate.

Potrivit RTL, două dintre aceste femei au încercat chiar să facă nunta cu deţinutul, însă s-au răzgândit atunci când planurile lor au ajuns în presă.

Pentru implicarea sa în atentatele din noiembrie 2015 din Paris, Abdeslam a fost condamnat în iunie la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de a solicita eliberarea condiţionată, ceea ce face foarte probabil ca acesta să-şi încheie zilele în spatele gratiilor.

În prezent, teroristul se află închis în Belgia, în aşteptarea altui proces, care începe la 5 decembrie, pentru atacurile jihadiste din 22 martie 2016 din Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.