Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jimmy Carter a împlinit duminică un an de când se află în îngrijiri paliative. Ce spune nepotul său despre starea acestuia de sănătate

wmaz.com
Jimmy Carter

Fostul preşedinte Jimmy Carter a împlinit duminică un an de când se află în îngrijiri paliative, iar familia sa a salutat hotărârea sa şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul pe care l-a primit, relatează CNN, citat de news.ro.

"După un an în îngrijiri paliative, nu avem aşteptări zilnice în ceea ce priveşte corpul său, dar ştim că spiritul său este la fel de puternic ca întotdeauna", a declarat Jason Carter, nepotul lui Jimmy Carter, într-o înregistrare video difuzată în emisiunea "CBS Sunday Morning".

La 99 de ani, Jimmy Carter este cel mai în vârstă preşedinte american în viaţă din istorie. El a supravieţuit cancerului cerebral metastatic, cancerului la ficat şi mai multor probleme de sănătate, inclusiv unei operaţii pe creier după o căzătură în 2019. El a intrat în îngrijiri paliative în februarie 2023, după o serie de internări în spital.

O echipă interdisciplinară de profesionişti

În serviciile de îngrijire paliativă, o echipă interdisciplinară de profesionişti specializaţi în îngrijirea persoanelor aflate la sfârşitul vieţii se ocupă de întreaga persoană. Aceştia lucrează pentru a ajuta la gestionarea durerii şi a nevoilor fizice ale persoanei, precum şi a suferinţei sale mentale şi spirituale. De asemenea, este ajutată familia şi se coordonează îngrijirea. Nu există o limită de timp în ceea ce priveşte durata în care o persoană poate beneficia de îngrijiri paliative. Mulţi pacienţi aleg să primească îngrijire la domiciliu sau în alte medii familiare.

"La un an de când a intrat în îngrijire paliativă, preşedintele Carter continuă să fie acasă, alături de familia sa. Familia Carter este recunoscătoare pentru numeroasele manifestări de afecţiune pe care le-a primit şi pentru respectul continuu faţă de intimitatea lor în această perioadă", a precizat duminică familia Carter într-un comunicat. "Familia este mulţumită de faptul că decizia sa de anul trecut de a intra în îngrijiri paliative a stârnit atât de multe discuţii între familii din întreaga ţară pe un subiect important".

Soţia lui Carter, fosta primă doamnă Rosalynn Carter, a murit în noiembrie, la vârsta de 96 de ani. În calitate de primă doamnă, ea a lucrat neobosit în favoarea reformei sănătăţii mintale şi a profesionalizat rolul soţiei preşedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.