Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jimmy Carter transmite felicitări la 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze

jimmy carter

Fostul preşedinte american Jimmy Carter l-a felicitat marţi pe preşedintele chinez Xi Jinping, la împlinirea a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, relatează Xinhua potrivit Agerpres

"Împărtăşesc aceeaşi aniversare cu măreaţa dumneavoastră ţară, doar că sunt cu 25 de ani mai bătrân", a menţionat Carter într-o scrisoare adresată liderului chinez.

Jimmy Carter - care marţi împlineşte 95 de ani - notează în scrisoare că poporul chinez a avut mult de suferit la începutul secolului al XX-lea, iar transformarea Chinei, în ultimele patru decenii, în cea de-a doua cea mai mare economie pe plan mondial a scos din sărăcie sute de milioane de oameni.

Carter, împreună cu soţia sa Rosalynn, urează de asemenea Chinei "realizări depline" în ce priveşte "armonia şi prosperitatea internă şi contribuţiile sale la pacea şi dezvoltarea globală".

Jimmy Carter, care a fost preşedintele SUA între 1977 şi 1981, aminteşte în scrisoarea de felicitare şi de decizia luată împreună cu fostul lider chinez Deng Xiaoping de a stabili relaţii diplomatice între cele două ţări, asigurând că acest pas a fost "benefic pentru "SUA, China şi întreaga lume".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.