Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joachim Loew vrea să-l convoace pe Jamal Musiala, la naționala Germaniei, pentru meciul împotriva României

www.agerpres.ro
Joachim Low

Selecţionerul Joachim Loew a dezvăluit că vrea să-l convoace pe foarte tânărul Jamal Musiala, fotbalistul lui Bayern Munchen, pentru meciurile din luna martie ale naţionalei Germaniei, cu Islanda, România şi Macedonia de Nord, în preliminariile Cupei Mondiale 2022, potrivit Agerpres.

Venit la Bayern de la Chelsea în 2019, Musiala, care pe 26 februarie va împlini 18 ani, este eligibil să joace pentru Germania şi Anglia. Loew a declarat pentru Bild am Sonntag că încearcă să-l convingă pe mijlocaş că viitorul său este legat mai degrabă de naţionala de patru ori campioană mondială decât de cea a celor cei Trei Lei.

"Este un talent excepţional, care este foarte apreciat de Germania şi de Bayern", a comentat selecţionerul după ce a urmărit din tribune victoria bavarezilor împotriva lui Hoffenheim (4-1). "Cred că ştie într-un fel sau altul că vreau să-l convoc. Mingea e în terenul lui, el hotărăşte", a adăugat tehnicianul.

Născut în oraşul german Fulda dintr-o mamă germană şi un tată nigerian, Musiala a locuit la Londra între vârsta de şapte şi 16 ani.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Incident la metrou: echipajele medicale au intervenit de urgență

După opt ani la juniorii lui Chelsea, Musiala s-a întors în Germania, la Bayern. El a impresionat la echipele U17 şi U19 şi la formaţia de rezerve a clubului şi a debutat în Bundesliga în penultima etapă a sezonului trecut, devenind cel mai tânăr debutant din istoria clubului. Mijlocaşul are trei goluri în 21 de meciuri pentru Bayern în stagiunea 2020/21.

Musiala a jucat pentru naţionala U15 a Angliei când avea doar 13 ani şi a continuat să reprezinte această ţară la nivel U16. El a avut două apariţii pentru selecţionata U16 a Germaniei în octombrie 2018, apoi a evoluat de opt ori pentru naţionala U17 a Angliei, iar anul trecut a jucat pentru selecţionata U21 a celor Trei Lei.

Regulile FIFA prevăd că fotbaliştii care nu au împlinit 21 de ani pot schimba echipa naţională cu condiţia să fi jucat cel mult trei meciuri pentru ţara pe care au reprezentat-o iniţial la nivel de seniori, incluzând partidele amicale. Singurele excepţii de la regulă vizează cazurile când aceste meciuri au avut loc la turneul final al Cupei Mondiale sau la turneele finale organizate de confederaţii, cum este Campionatul European.

În primele sale meciuri în Grupa J a preliminariilor CM 2022, zona europeană, Mannschaft va avea adversare Islanda (25 martie, pe teren propriu), România (28 martie, în deplasare) şi Macedonia de Nord (31 martie, acasă).

În Grupa F a EURO 2020, Germania va întâlni reprezentativele Franţei, Portugaliei şi Ungariei, jucând toate meciurile la Munchen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.