Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocul politic de 'Dreapta' - 1 pas înainte, 3 înapoi

cheie gaura

Relatam de o negociere care dacă ar fi fost finalizată ar fi creat mare deranj în cadrul Coaliției la guvernare. Numai că după ce au apărut public frânturi din cadrul negocierilor lucrurile iau o altă turnură. Surse din cadrul USR, PMP și Forța Dreptei consultate de stiripesurse.ro susțin că în fapt negocierile au fost doar de principiu și tot ceea ce a fost relatat au fost de fapt niște dorințe și nicidecum lucruri stabilite.

Participanții la discuții se suspectează reciproc de dinamitarea negocierilor prin scurgerea spre presă a unor informații care ar avantaja principalul partid al viitoarei alianțe pentru că în fapt aranjamentul va fi unul de mai mare amploare și care va ține cont de ex. de ponderea puternică a PMP în administrația locală și de puterea parlamentară chiar și temporară a Forței Dreptei.

Prin urmare lucrurile au revenit la nivel de principii.

”Singurul aspect agreat este faptul că este necesară consolidarea unei alternative credibile și puternice la PSD și PNL. Opoziția poate răsturna actuala stare de lucruri de pe scena politică creată de alianța toxică dintre pesediști si liberali, patronată de Iohannis, doar prin crearea unui bloc unit de Dreapta. Un proiect de dreapta este necesar si el va aduce valul schimbării pentru că actuala guvernare s-a erodat și nicio rocadă nu mai poate ascunde neputința acestei majoritați creată de Iohannis pentru liniștea lui.”, a relatat unul din participanții la discuții.

”Încercăm o construcție altfel și încă mai am speranță că se poate face ceva. Singura și marea problemă e că trebuie să negociem cu oameni ca Orban care nu înțeleg că sunt deja istorie și care se agată de ceea ce era odată. Dacă nu ne mișcăm repede și nu facem fiecare compromisuri ne prinde toamna și nu avem încă nimic. Sunt foarte supărat că în loc să facem ceva unii se agață de locuri, poziții și întâietăți”, o spună cu ceva dezămăgire un alt lider apropiat de discuții.

Lucrurile par să se miște încet și în acest moment ca un bal al bobocilor în care fiecare din care trei participanți se invită, autoinvită sau se bagă în față... după putere, tupeu și nevoi.

Interesante vor fi viitoarele mișcări. În USR la această oră e o discuție puternică dacă să se meargă separat sau alături de aliații din PMP și Forța Dreptei. Sunt destui care susțin că după ”experiența PLUS” partidul ar trebui să meargă pe propriile picioare. O alta facțiune e de părere că partidul deși poate singur să acceadă în Parlament nu va avea destulă forță sa opună rezistență coaliției la putere.

La PMP urmează un congres extraordinar și urmează ca lucrurile să devină mult mai limpezi. După ratarea negocierilor și posibilei fuziuni cu PNL unii lideri au devenit mai precauți și cer alianță, dar nu cu orice preț și negocieri serioase.

La Forța Dreptei lucrurile sunt la fel. Ludovic Orban este pe post de ”one man show”. Cei de acolo sunt unanimi în a recunoaște că separat nu au nici o șansă, dar speră în negocieri care să nu fie ”călcați în picioare și umiliți cum ar vrea unii de la USR”, ne-a spus unul din vicepreședinți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.