Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinde contur Alianța dintre USR, PMP și Forța Dreptei. Cum și-au împărțit cele 3 partide structura noului pol de dreapta (surse)/ Update

Facebook
Orban Tomac Drula

USR, PMP și Forța Dreptei au inițiat și avut negocieri în regim alert în ultima perioadă. Determinanți au fost câțiva factori care le-au arătat liderilor acestor formațiuni politice că o construcție articulată politică este în avantajul fiecăruia dintre ei și că ea trebuie schițată cât mai repede.

Update:

În urma materialului publicat alte surse din aceleasi partide susțin că discuțiile nu sunt chiar atat de avansate în toate detaliile prezentate și că multe aspecte sunt doar la nivel de principiu. Toti însă sunt de acord că principala obstrucție o reprezintă Ludovic Orban.

Știre inițială:

Posibilitatea devansării alegerilor anticipate, problemele interne din fiecare partid în parte și mai ales neputința de a articula o adevărată opoziție pe cont propriu i-a convins pe Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban că e bine să lase o parte din orgolii deoparte și să stea la masă.

Potrivit informațiilor convergente din interiorul celor 3 partide și a unor participanți direcți la negocieri susțin că s-a ajuns deja la împărțirea ponderii în noua construcție politică. Va fi o alianță politică construită din USR, PMP și FD.

Conform informațiilor noastre:

PMP va urma să conducă și să pună candidații de pe locul I, considerat eligibil, la Camera Deputaților în 12 județe (sau sectoare ale Municipiului București), Forța Dreptei în 6 județe, iar USR în 28 de județe.

La Senat PMP va avea locul I, considerat semi-eligibil, în 9 județe, FD în 4 județe, iar USR în 33 de județe.

La alegerile europarlamentare Locul I pe lista comună va fi al USR, Locul II PMP, Locul III USR, Locul 4 FD, Locul V PMP, iar restul pana la 12 USR... iar de la Locul 13 în sus se vor pune amestecat pentru că sunt considerate neeligibile.

Candidatul la alegerile prezidențiale va fi comun și va fi pus de USR.

Noua alianță politică se va autodefini ca fiind de centru-dreapta și deși nu a fost stabilit un nume clar (urmează a fi făcute studii sociologice) numeroși lideri din cele 3 formațiuni politice susțin că ar trebui să conțină particula ”Dreapta” în denumire. Se vehiculează nume ca ”Alianța de Dreapta”, ”Calea Dreaptă”, ”Polul de Dreapta”, ”Alianța Dreptei”....

Nu s-a ajuns la un numitor comun încă în principal din cauza lui Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei. El invocă cercetări sociologice care îl indică ca fiind liderul cu cea mai bună poziționare și revendică candidatura la alegerile prezidențiale și conducerea noii structuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.