Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri interesante pe Lotul 1 al Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Oradea

Income Magazine
Autostrada 2

După mai bine de 2 ani şi jumătate de la demararea procedurilor, Strabag blochează lucrările pentru construirea Lotului 1 (Târgu Mureş-Ungheni) al Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș - Cluj – Oradea. În condiţiile în care valoarea estimată a lucrărilor a fost (exclusiv TVA) de 284,915,969.74 lei, oferta Strabag la un preţ de 192.059.217,23 lei (67% din estimare) a fost într-o primă fază declarată câştigătoare de CNAIR fără o verificare minuţioasă, deşi era de natură să ridice serioase semne de întrebare chiar şi pentru un nespecialist.

În urma verificărilor efectuate cu ocazia examinării contestaţiilor depuse, Consiliului Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor (CNSC), prin hotărâre confirmată de Curtea de Apel Bucureşti constată o serie de elemente ale ofertei Strabag sunt contradictorii sau nereale şi dau aparenţa unui preţ neobişnuit de scăzut. În consecinţă se dispune reevaluarea ofertelor depuse.

În cursul lunii noiembrie 2018, CNAIR finalizează reevaluarea prin descalificarea (declararea inacceptabilă) a ofertei Strabag care nu este reală şi fermă în raport cu justificările şi precizările oferite. Totodata, este declarată câştigătoare oferta depusă de Asocierea Itinera-Retter, la un preţ de 209.987.350,13 lei, considerat justificat de CNAIR faţă de fundamentarea depusă de acest ofertant.

Important de precizat ca Strabag a cam ”fost prins cu ocaua mica” si in cea ce priveste oferta pentru dispozitivele de acoperirea a rosturilor, care a fost și criteriu obligatoriu de atribuire (elemente de rezistenta a podurilor), pentru care s-ar fi folosit în fals de numele și garantia unui producator care a oferit exclusivitate Asocierii Itinera-Retter. Deşi s-a scurs jumătate de an de la desemnarea ofertei câştigătoare iar lucrările puteau începe la sfârşitul anului trecut, Strabag aflat în prezent în afara procedurii (descalificat) tergiversează încheierea contractului cu ofertantul câştigător prin contestarea procedurii în faţa Tribunalului Bucureşti, în condiţiile în care Curtea de Apel Bucureşti a stabilit deja prin hotărâre definitivă că oferta sa este una neserioasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.