Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Unde bate Gabi Oprea

Oprea UNPR cugetliber.ro

Ce pot face un 'tradator' si 'un om fara Dumnezeu'? Un Guvern. UNPR este principalul aliat al PSD, partidul generalilor fiind legat de social-democrati inclusiv printr-o alianta parafata la Tribunal. In acelasi timp, căile interesului national sunt nebanuite, iar actiunile politice girate in ultima perioada de Gabriel Oprea s-ar putea transforma într-un bilet de intrare într-o nouă coaliție guvernamentală alături de PNL.

1. UNPR a racolat la bucata parlamentari din tot spectrul politic. Din 14 parlamentari cati a avut UNPR cand a intrat in Parlament in 2012, acum partidului lui Gabi Oprea numara 49 de parlamentari. Initial, racolarile au fost facute pentru a oferi Guvernului majoritatea dupa iesirea PNL din Guvern. In prezent, a devenit o practica de fault in Coalitie, dupa ce Radu Stroe a trecut de la PLR la UNPR. Acesti parlamentari nou-inregimentati ar putea ajunge sa candideze impotriva PSD la alegerile parlamentare.

2. UNPR a anuntat un proiect al impozitarii marilor averi, total contrar principiilor enuntate de Victor Ponta. Mai multe informatii aici, plus explicatiile, despre gestul controversat al UNPR. De ce a propus UNPR un proiect de lege care-l contrazice flagrant pe Victor Ponta, intr-un moment delicat dupa esecul de la prezidentiale, in plina elaborare a proiectului de buget, fara o discutie in prealabil in Coalitie, in pragul unui nou Guvern si cu NICIO ȘANSĂ DE IMPLEMENTARE IN 2015 alaturi de PSD?

3. UNPR si-a facut grupuri separate de PSD la Senat si Camera Deputatilor. In lumea politica este bine cunoscut ca grup separat inseamna un mare avantaj si un posibil semn de rupere al partidului-satelit. Un exemplu in acest sens, care nu poate fi uitat, este formarea Guvernului Tariceanu in 2005. PSD negociase cu PUR ca partidului lui Voiculescu sa aiba grup separat in Parlament. Acesta a fost una din greselile fatale care a permis ca PSD, desi castigase alegerile parlamentare, sa piarda Guvernul dupa trecerea PC alaturi de Alianta DA.

4. Liderii UNPR vorbesc despre candidatura separata de PSD la alegerile locale din 2016. Cititi un interviu cu unul dintre liderii centrali ai partidului lui Gabi Oprea.

5. Gabriel Oprea a declarat, in dese randuri, ca UNPR este 'independent', ca nu este 'subordonat' nimanui si ca tine cont doar de 'interesul national'. In plus, Oprea a spus ca il sustine 'doar pe Victor Ponta' in fruntea Guvernului. UNPR conditioneaza deci sprijinul acordat Guvernului de prezenta lui Victor Ponta in calitate de Premier.

6. In UNPR exista o lista lunga de nemultumiri, majoritatea aparute informal.

"Tradatorii si ofiterii acoperiti au plecat la UNPR", spunea Victor Ponta in 2011.  "Nu am vorbit despre Victor Ponta, pentru ca i-am dus copilul la biserica, cu toate ca Victor Ponta nu are nici un Dumnezeu!", spunea Gabriel  Oprea in 2010.

Sursa foto: cugetliber.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.