Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a amânat sabotajul Nord Stream din iunie anul trecut până în septembrie, de teamă - Seymour Hersh, jurnalist american de investigații

Pinterest
Nord Stream

Președintele american Joe Biden ar fi amânat sabotajul asupra gazoductelor Nord Stream din iunie 2022 până în septembrie anul trecut de teamă, a declarat jurnalistul american de investigații Seymour Hersh pentru un cotidian german, relatează TASS, panorama.am.

"Da, au făcut-o spre finalul exercițiului [BALTOPS] [în iunie 2022]. Dar, în ultimul moment, Casa Albă a devenit nervoasă. Președintele a spus că îi era frică să o facă. S-a răzgândit și a emis noi ordine pentru a avea posibilitatea de a detona bombele de la distanță în orice moment", a declarat Hersh într-un interviu acordat marți, citat de Berliner Zeitung.

"Joe Biden a decis să nu le arunce în aer în iunie <...>. Dar, în septembrie, a ordonat să se facă acest lucru", a adăugat jurnalistul.

Potrivit articolului lui Hersh, publicat pe 8 februarie, explozibilii au fost plasați sub gazoductele rusești Nord Stream 1 și 2 de către scafandri ai marinei americane, cu ajutorul unor specialiști norvegieni, sub pretextul exercițiului BALTOPS 22 din iunie anul trecut. Articolul cita o sursă neidentificată care a declarat că președintele SUA, Joe Biden, a autorizat personal operațiunea după nouă luni de discuții cu oficiali ai administrației însărcinați cu probleme de securitate.

Adrienne Watson, un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, a declarat pentru TASS, răspunzând la întrebarea agenției de presă, că povestea lui Hersh este total falsă și complet fictivă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.