Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a decis: va trimite din nou arme în Ucraina. Urmează anunțul oficial al președintelui SUA

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele Joe Biden va anunţa miercuri o asistenţă suplimentară de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse, a declarat marţi seară un oficial al Casei Albe, transmite AFP.

Preşedintele american urmează să facă acest anunţ după o intervenţie video a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în faţa Congresului Statelor Unite. Aceasta ridică "totalul anunţat doar în ultima săptămână la un miliard de dolari", a spus oficialul american sub rezerva anonimatului.

"În total, preşedintele a autorizat două miliarde de dolari în materie de securitate de la începutul administraţiei (Biden). Statele Unite rămân de departe cel mai mare donator de ajutor de securitate al Ucrainei", a spus el.

Conform programului oficial, preşedintele Joe Biden urmează să vorbească despre asistenţa Statelor Unite pentru Ucraina miercuri, la ora 11:45 (15:45 GMT).

Preşedintele Zelenski va interveni la ora 13:00 GMT în faţa Congresului american, ai cărui membri îl îndeamnă în mod regulat pe preşedintele Biden să îşi înăsprească tonul la adresa Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.