Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a discutat cu regele Iordaniei despre 'mecanisme' pentru a 'limita violenţa' în Israel şi în Cisiordania

Middle East Eyes
regele Abdullah al Iordania

Preşedintele american Joe Biden a discutat vineri cu regele Iordaniei, Abdallah al II-lea, aflat în vizită la Washington, despre "mecanisme" pentru a limita violenţa în Israel şi în Cisiordania, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de AFP.

Cei doi lideri "au discutat cu privire la instituirea unor mecanisme urgente pentru a limita violenţa, a atenua retorica (agresivă) şi a reduce tensiunile în Israel şi în Cisiordania", precizează documentul.

Joe Biden a confirmat "sprijinul de neclintit" al SUA pentru Iordania, considerată "aliat crucial şi o forţă pentru stabilitatea în Orientul Mijlociu", potrivit Agerpres.ro.

El şi-a "reafirmat sprijinul pentru soluţia cu două state la conflictul israeliano-palestinian" şi a subliniat "necesitatea de a menţine status quo-ul istoric al Muntelui Templului/Al-Haram al-Sharif', potrivit Casei Albe.

Preşedintele democrat a "recunoscut rolul crucial al regatului haşemit al Iordaniei ca gardian al locurilor sfinte musulmane din Ierusalim", conform sursei citate.

Cei doi lideri au evocat în fine avantajele politice şi economice ale unei aprofundări a integrării regionale în domeniile infrastructurii, energiei, apei şi proiectelor de mediu.

Tensiunile au escaladat în regiune, în special în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel, unde ciocniri au avut loc în regiunea Jenin în cursul noilor operaţiuni ale armatei israeliene.

Violenţe au izbucnit de altfel vineri la Ierusalim în cursul funeraliilor jurnalistei palestiniano-americane Shireen Abu Akleh, ucisă în cursul unei operaţiuni israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.