Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a început să anunțe decizii în timp ce Donald Trump este încă președintele SUA: Va apărea un grup operaţional pentru gestionarea pandemiei de COVID-19

cnn.com
biden trump

Candidatul democraților la Casa Albă, Joe Biden, a anunţat luni crearea unui grup operaţional format din experţi medicali ce va fi însărcinat cu dezvoltarea unui plan pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în America, relatează dpa. Mass-media l-au dat pe Joe Biden ca fiind câștigător al alegerilor în fața lui Donald Trump. Mai mulți lideri mondiali l-au felicitat pe Biden și i-au urat succes ca președinte SUA. Momentan, președintele Americii este Donald Trump, până când justiția validează alegerea noului președinte.

"Gestionarea pandemiei de COVID-19 este una dintre cele mai importante lupte cu care se confruntă administraţia noastră, şi voi fi informat de oameni de ştiinţă şi de experţi", a declarat Biden. "Consiliul consultativ va contribui la modelarea abordării mele pentru gestionarea creşterii numărului de cazuri raportate; asigurarea de vaccinuri sigure, eficiente şi distribuirea acestora în mod eficient, echitabil şi gratuit; şi protejarea populaţiilor cu grad ridicat de risc", a adăugat Biden. Grupul operaţional va fi format din oameni de ştiinţă şi din experţi în sănătate publică şi va fi condus de medicii David Kessler, Vivek Murthy şi Marcella Nunez-Smith.

Joe Biden l-a criticat cu regularitate pe preşedintele Donald Trump pentru modul în care administraţia sa a gestionat criza de COVID-19.

Cu 9,9 milioane de cazuri, Statele Unite au cel mai mare număr de infectări confirmate cu noul coronavirus la nivel mondial, potrivit datelor oferite de Universitatea John Hopkins. SUA au de asemenea cel mai mare număr de decese - 237.000 - asociate COVID-19 la o populaţie de 330 de milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.