Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a numit un consilier pentru aplicarea programui vast de modernizare a infrastructurilor

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden l-a numit pe fostul primar al oraşului New Orleans, Mitch Landrieu, responsabil cu supervizarea punerii în aplicare a giganticului său program de construcţii de infrastructuri, ce prevede investiţii de 1.200 miliarde de dolari, informează luni AFP.

Din postul de înalt consilier, Mitch Landrieu 'va superviza cele mai importante investiţii în infrastructurile americane de generaţii', a explicat Casa Albă într-un comunicat.

Planul, a cărui lege a fost adoptată recent de Congres după mai multe luni de tergiversări, vizează crearea a milioane de locuri de muncă, reparaţii şi modernizări de autostrăzi, poduri, căi navigabile, porturi ş.a.

Preşedintele Biden urmează să promulge luni legea.

Mitch Landrieu (61 de ani) este obişnuit să gestioneze crize. În 2010, el a preluat conducerea primăriei din New Orleans, care se refăcea cu greu de pe urma trecerii uraganului devastator Katrina în 2005. Landrieu a fost şi viceguvernator al Louisianei.

Preşedintele Biden a insistat pe faptul că vor fi necesare mai multe săptămâni sau chiar luni pentru ca americanii să înceapă să vadă efectele noii legi, ce mai are ca obiective, printre altele, îmbunătăţirea accesului la internet de mare viteză, creşterea numărului de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, modernizarea reţelelor de apă potabilă.

Joe Biden mizează pe acest vast program pentru a-i ajuta pe democraţi în alegerile legislative de la mijloc de mandat prevăzute în noiembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.