Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, avertisment ferm și direct transmis liderului suprem iranian, Ali Khamenei

Profimedia Images
joe biden

Preşedintele american, Joe Biden, a transmis un mesaj rar liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, avertizând Teheranul să nu vizeze personalul american din Orientul Mijlociu, a comunicat joi Casa Albă, după o serie de atacuri asupra forţelor americane în regiune, informează Rador Radio România.

"A fost transmis un mesaj direct", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, refuzând să detalieze. Oficiali americani vor să evite un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, după atacul militanţilor Hamas din 7 octombrie în Israel, soldat cu moartea a cel puţin 1.400 de persoane, majoritatea civili. Trupele americane au fost atacate de cel puţin 12 ori în Irak şi de patru ori în Siria, în ultima săptămână, potrivit Pentagonului.

Miercuri, Biden a afirmat că l-a avertizat pe ayatollah că Statele Unite vor răspunde dacă forţele americane continuă să fie vizate, însă nu a precizat cum a fost comunicat mesajul său. "Avertismentul meu către ayatollah a fost că dacă ei vor continua demersurile împotriva acelor trupe, noi vom răspunde, iar el ar trebui să fie pregătit. Nu are nicio legătură cu Israelul", a spus Biden.

Joi, ministrul de externe iranian, Hossein Amirabdollahian, a declarat la ONU că dacă riposta Israelului împotriva militanţilor palestinieni Hamas din Fâşia Gaza nu va înceta, Statele Unite "nu vor fi scutite de acest foc". "Le spun sincer oamenilor de stat americani, care acum orchestrează genocidul din Palestina, că noi nu salutăm o extindere a războiului în regiune. Însă dacă genocidul din Gaza continuă, ei nu vor fi scutiţi de acest foc", a declarat ministrul iranian în cadrul reuniunii celor 193 de state membre în Adunarea Generală, pe marginea Orientului Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.