Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden condamnă ferm atacul Rusiei în Ucraina: 'Demonstrează încă o dată brutalitatea absolută a războiului ilegal condus de Putin'

abcnews.com
biden putin

Președintele american Joe Biden a avut o primă reacție după atacul dur al Rusiei în Ucraina de luni, 10 octombrie. Liderul de la Casa Albă condamnă „ferm” ofensiva rusească, despre care spune că „demonstrează încă o dată brutalitatea absolută a războiului ilegal condus de Vladimir Putin”, informează Agenția Anadolu.

"Aceste atacuri nu fac decât să întărească și mai mult angajamentul nostru de a fi alături de poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie", a scris Biden într-o declarație de luni. "Alături de aliații și partenerii noștri, vom continua să impunem costuri Rusiei pentru agresiunea sa, să îl tragem la răspundere pe Putin și Rusia pentru atrocitățile și crimele sale de război și să oferim sprijinul necesar forțelor ucrainene pentru a-și apăra țara și libertatea."

"Cerem din nou Rusiei să pună capăt imediat acestei agresiuni neprovocate și să își retragă trupele din Ucraina", a mai spus Biden.

Președintele american este așteptat să se alăture marți unei convorbiri cu liderii G7, unde președintele ucrainean Zelensky este așteptat să se adreseze grupului.

Vezi și: Reuniune de urgență a miniștrilor apărării din NATO după atacul Rusiei în Kiev: Ucraina ar putea să primească mai multe arme

Atacurile ruse împotriva mai multor regiuni ale Ucrainei au ucis luni 11 persoane și au rănit alte 64 de persoane. Serviciul de presă al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a informat despre acest lucru pe Telegram, publicând informații operaționale privind consecințele atacurilor cu rachete rusești.

"Ca urmare a bombardamentelor, a avut loc o lovitură asupra infrastructurilor critice (în principal instalații de alimentare cu energie) în 8 regiuni și în orașul Kiev, unde au avut loc peste 30 de incendii. În urma atacului terorist, 11 persoane au fost ucise și 64 rănite", se arată în comunicat.

Vezi și: Forțele armate rusești continuă asaltul: explozii puternice confirmate în orașul Kryvyi Rih, cel mai mare oraș din centrul Ucrainei

Potrivit salvatorilor, în prezent nu există alimentare cu energie electrică în patru regiuni: Lviv, Poltava, Sumy, Ternopil. În restul țării, alimentarea cu energie electrică este parțial perturbată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.