Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden condamnă 'atacul brutal' asupra lui Salman Rushdie

Digi24
Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a condamnat, sâmbătă, "atacul brutal” asupra scriitorului britanic şi american Salman Rushdie, aflat în stare gravă după ce a fost înjunghiat în timpul unei conferinţe din statul New York, informează news.ro.

Preşedintele a salutat curajul lui Salman Rushdie, care a refuzat "să fie hărţuit sau redus la tăcere” şi a spus că alături de  soţia sa Jill Biden "împreună cu toţi americanii şi oamenii din întreaga lume se roagă pentru sănătatea şi recuperarea lui"..

Bărbatul care l-a înjunghiat pe scriitorul Salman Rushdie şi care a fost pus sub pentru tentativă de omor a pledat nevinovat, a anunţat avocatul său Nathaniel Baron, citat de CNN. Între timp, autorul "Versetelor" Satanice a fost scos de pe ventilator şi poate vorbi, a spus agentul său, Andrew Wylie.

După atacul de vineri, agresorul a fost plasat în detenţie fără cauţiune.

Scriitorul Salman Rushdie, care s-a născut în India şi care şi-a petrecut mai mulţi ani ascunzându-se după ce Iranul le-a cerut musulmanilor să îl ucidă din cauza scrierilor sale, a fost operat după ce a fost înjunghiat, şi cel mai probabil îşi va pierde un ochi.

Rushdie a fost înjunghiat în gât şi în tors, vineri, în timp ce era pe scenă la o prelegere în statul New York, fiind dus pe calea aerului la spital.

"Versetele satanice” este cartea care a atras atenţia asupra lui Rushdie, deoarece unii musulmani au considerat că aceasta este sacrilegă, iar publicarea ei în 1988 a stârnit demonstraţii publice.

Ayatollahul Ruhollah Khomeini, care a descris cartea drept o insultă la adresa islamului şi a profetului Mahomed, a emis un decret religios, sau fatwa, cerând moartea lui Rushdie în 1989. Fatwa este încă în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.