Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden declară situație de urgență în SUA: O lege militară activată pentru a asigura necesarul de energie electrică

Captura Youtube
joe biden

Președintele SUA, Joe Biden, a invocat Legea privind producția militară pentru a extinde producția internă de componente pentru celule solare și a eliminat, de asemenea, tarifele la importul de celule solare din mai multe țări din Asia de Sud-Est, se precizează în documentele Casei Albe distribuite luni.

Casa Albă notează că legea este invocată "pentru a accelera producția internă de tehnologii energetice curate, inclusiv de componente pentru panouri solare". Mai exact, președintele dă instrucțiuni Departamentului Energiei să folosească Legea privind producția militară pentru a extinde rapid producția americană a cinci tehnologii energetice curate esențiale: elemente ale panourilor solare, cum ar fi modulele fotovoltaice și componentele modulelor, izolarea clădirilor, pompe termice, echipamente pentru producerea și utilizarea combustibililor curați, inclusiv electrolizoare, pile de combustie și metale din grupul platinei aferente, precum și infrastructura critică a rețelei, cum ar fi transformatoarele.

Ordinul executiv al lui Biden, care a fost publicat în același timp, mai spunea că liderul american declara "o situație de urgență din cauza amenințărilor la adresa disponibilității unei capacități suficiente de generare a energiei electrice pentru a satisface cererea consumatorilor". Liderul american a ordonat, în legătură cu aceasta, anularea temporară a efectului taxelor la importul de panouri solare din mai multe țări din Asia de Sud-Est. Documentele notează că ordinul lui Biden va facilita fabricarea de panouri solare de către SUA prin creșterea accesului la componente din Cambodgia, Malaezia, Thailanda și Vietnam, întrucât "aceste componente vor putea fi importate fără anumite taxe în termen de 24 de luni".

"Împreună, aceste acțiuni vor stimula producția internă, permițând, de asemenea, reducerea costului energiei electrice pentru familii", a precizat serviciul de presă într-un comunicat. Cu un arsenal mai puternic de energie curată, Statele Unite pot fi un partener și mai de încredere pentru aliații lor, în special în fața războiului Rusiei în Ucraina, potrivit Casei Albe.

Legea privind producția militară din timpul Războiului din Coreea îi permite președintelui să extindă producția anumitor articole în scopuri de securitate națională și, de fapt, să controleze sectoare ale economiei civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.