Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden i-a transmis premierului cambodgian îngrijorarea sa privind activităţile Chinei la o bază navală din ţara sa

breitbart.com
joe biden

Preşedintele american Joe Biden s-a folosit de vizita sa în Cambodgia din acest weekend, la summitul Asociaţiei naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), pentru a-şi întreba gazda, pe premierul Hun Sen, dacă activitatea chineză la o bază navală cambodgiană ar trebui să-l îngrijoreze, relatează dpa.

Biden "a subliniat importanţa transparenţei depline privind activităţile armatei chineze la baza navală Ream", într-o discuţie cu prim-ministrul cambodgian Hun Sen, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Potrivit unor relatări din media neconfirmate, Cambodgia a permis accesul forţelor chineze într-o parte a bazei navale din Golful Thailandei. Conform sursei citate, China ar fi închiriat o parte din bază pe treizeci de ani, potrivit Agerpres.

Dacă aceste informaţii sunt adevărate, aceasta ar fi a doua bază navală a Chinei de peste hotare, după cea din Djibouti, şi ar asigura forţelor chineze acces mai bun la Marea Chinei de Sud.

Cambodgia a negat iniţial informaţiile, dar apoi a confirmat că China ajută cu unele construcţii.

De asemenea, Biden s-a folosit de întâlnirea sa cu Hun Sen pentru a cere eliberarea unor activişti politici, în special a activistului pentru drepturile omului americano-cambodgian Theary Seng.

În acelaşi timp, preşedintele SUA a cerut ca alegerile din 2023 să fie organizate numai după redeschiderea "spaţiului civic şi politic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.