Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden îl AMENINȚĂ pe Donald Trump: 'Nimic nu va opri transferul de putere'

cnn.com
biden trump

Preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, a declarat marţi că nimic nu va opri transferul de putere după victoria sa în alegeri, relatează Reuters şi AFP.

Într-un discurs susţinut la un eveniment în Delaware, Biden a spus că tranziţia de putere este în desfăşurare, în pofida refuzului preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump de a accepta rezultatul alegerilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

Preşedintele ales a declarat de asemenea că este "stânjenitor" faptul că Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea."Sincer, cred că este jenant". "Cred că asta nu va servi moştenirii preşedintelui", a adăugat Biden.

Dar "faptul că ei (republicanii) nu vor să recunoască în acest moment faptul că am câştigat nu are prea mult impact asupra agendei noastre" de tranziţie şi a "ceea ce putem face de acum şi până pe 20 ianuarie", ziua învestiturii, a adăugat preşedintele ales al SUA.

Citește și: Situație absolut scandaloasă în Vaslui. Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean

"Începem deja tranziţia, este deja pornită", a mai declarat Biden, care a adăugat că lucrează la componenţa executivului.

El a afirmat că ar fi fost bine să fi existat o recunoaştere a înfrângerii din partea preşedintelui republican după alegeri, dar a adăugat că refuzul acestuia "nu are un mare impact" asupra transferului de putere.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a susţinut marţi poziţia lui Donald Trump refuzând, de asemenea, să recunoască victoria lui Joe Biden şi promiţând o "tranziţie lină" la un "al doilea" mandat pentru republican. Pompeo a indicat că Departamentul de Stat funcţionează de parcă Trump ar fi câştigat un al doilea mandat.

"Nu există dovezi ale acuzaţiilor aduse de preşedinte sau de secretarul de stat Pompeo", a declarat Joe Biden, pe un ton ironic.

Citește și: Beatrice Mahler, declarație absolut șocantă: ‘Intrăm în gardă fără locuri, trebuie să intubăm pacienții pe secție’

Donald Trump şi administraţia sa au bulversat procesul obişnuit al tranziţiei prezidenţiale, un proces masiv în care controlul asupra executivului american, de la politica externă la chestiunile interne, trece la următoarea administraţie într-un interval de mai puţin de trei luni.

Administraţia Trump împiedică în prezent accesul la milioane de dolari care sunt alocate noului preşedinte pentru a facilita o tranziţie guvernamentală fără probleme.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

Joe Biden a declarat marţi că echipa sa poate continua chiar şi fără accesul la fondurile guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.