Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden îl vizitează pe fostul preşedinte Jimmy Carter

T-online
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden şi Prima Doamnă Jill Biden l-au vizitat, în Georgia, pe fostul preşedinte democrat Jimmy Carter, care a fost locatarul Casei Albe din 1977 în 1981, relatează AFP, potrivit news.ro.

Cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite s-a întâlnit cu cel de-al 39-lea preşedinte american în oraşul Plains, unde acesta din urmă trăieşte împreună cu fosta Primă Doamnă Rosalynn de când au plecat de la Washington, cu ocazia unei vizite în acest stat din Sud, în vederea promovării uriaşului său plan de investiţii.

Aceasta este prima lor întâlnire de când Biden a obţinut o victorie în alegerile din noiembrie 2020.

Rosalynn şi Jimmy Carter ”ne amintesc cu forţă că servirea ţării noastre nu se limitează la funcţia pe care o ocupăm”, a declarat Jill Biden, care i-a dat apoi cuvântul soţului său, la o adunare în oraşul Duluth.

”Carterii îşi continuă activitatea, ne fac ţara mai puternică z de zi, iar noi le suntem recunoscători şi suntem onoraţi de prietenia lor”, a declarat ea.

Jimmy Carter, în vârstă de 96 de ani, este cel mai în vârstă preşedinte american în viaţă, iar Joe Biden a devenit, la vârsta de 78 de ani, cel mai bătrân preşedinte la intrarea în Casa Albă, potrivit news.ro.

Fostul preşedinte nu a apărut în faţa presei, însă soţia sa, Rosalynn, care foloseşte un cadrude mers, a fost văzută alături de cuplul Biden.

Jimmy Carter suferă de o serie de probleme de sănătate, din cauza cărora a fost spitalizat în mai multe rânduri în 2019.

Citește și: BREAKING SURSE Începe PELERINAJUL în JUSTIȚIE pentru fostul ministru Bodog

După ce a plecat de la Casa Albă, el a înfiinţat Carter Center, în 1982, cu scopul de a promova dezvoltarea, sănătatea şi soluţionarea conflictelor în întreaga lume.

În 1976, Joe Biden, pe atunci un tânăr senator din Delaware, a fost unul dintre primii aleşi care l-a susţinut pe Jimmy Carter în cursa la preşedinţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.