Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden l-a avertizat Benjamin Netanyahu - Urmează negocieri la Washington

YouTube
Joe Biden

Președintele american Joe Biden l-a avertizat, luni, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că o operațiune militară israeliană la Rafah ar acutiza problemele în Gaza. Cei doi au convenit ca delegații ale SUA și Israelului să se întâlnească la Washington, a anunțat Casa Albă.

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că cele două țări, SUA și Israel, vor avea o discuție cuprinzătoare despre calea de urmat în Gaza, unde o criză umanitară face ravagii după mai multe luni de lupte, relatează Reuters.

Întâlnirea ar putea avea loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, a declarat Sullivan, și nicio operațiune în Rafah nu va avea loc înainte de discuții.

O criză umanitară s-ar adânci dacă Israelul ar continua cu o ofensivă în Rafah, a spus Sullivan, rezumând mesajul lui Biden către Netanyahu.

Conform lui Sullivan, Biden nu a amenințat că va limita ajutorul american acordat Israelului. I-a spus însă lui Netanyahu că are nevoie de o strategie coerentă pentru Gaza, reiterând sprijinul SUA pentru efortul israelian de a distruge militanții Hamas care au atacat Israelul în 7 octombrie anu trecut.

Convorbirea, care a fost prima dintre cei doi lideri din 15 februarie, are loc pe fondul unor tensiuni între Israel și aliatul său, SUA, din cauza modului în care Netanyahu a gestionat războiul din Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.