Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: 'Preşedintele Trump încearcă de patru ani să elimine Affordable Care Act'

Agerpres
Joe Biden

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, l-a acuzat duminică pe preşedintele Donald Trump că doreşte să instaleze rapid o judecătoare conservatoare la Curtea Supremă doar pentru a putea "elimina" programul de asigurare de sănătate Obamacare în plină pandemie, transmite France Presse, relatează Agerpres.

El a cerut din nou ca Senatul să nu se pronunţe asupra judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată sâmbătă de miliardarul republican, înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Donald Trump speră ca numirea acestei magistrate, chemată să o înlocuiască pe regretata judecătoare progresistă Ruth Bader Ginsburg, să fie validată de Senat înainte de scrutin.

"Niciodată în istoria naţiunii noastre nu a fost numit şi instalat un judecător la Curtea Supremă când alegerile prezidenţiale sunt deja în curs", a spus el într-o scurtă conferinţă de presă la Wilmington, oraş din statul Delaware. Votul a început în mai multe state.

"Preşedintele Trump încearcă de patru ani să elimine Affordable Care Act", a adăugat Joe Biden despre legea asigurărilor de sănătate adoptată atunci când el însuşi se afla la Casa Albă ca vicepreşedinte al lui Barack Obama.

"Acum, acest guvern crede că a găsit brusc o lacună odată cu moartea tragică a judecătoarei Ginsburg", a spus el.

"Suntem încă în mijlocul celei mai grave crize globale de sănătate din ultimul secol", "şi totuşi administraţia Trump solicită Curţii Supreme să abroge întregul Affordable Care Act'', a denunţat din nou candidatul democrat, spunând că acest lucru ar risca în viitor să priveze de asigurare de sănătate mulţi pacienţi care se vor îmbolnăvi de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.