Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden se prăbușește: Popularitatea președintelui SUA este în scădere, pe fondul crizei pandemiei şi creşterii inflaţiei

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se confruntă cu o scădere puternică a popularităţii, la un an de la începerea mandatului, în contextul crizei pandemiei, al problemelor economice şi tensiunilor militare, informează agenţia Associated Press, anunță Mediafax.

Majoritatea cetăţenilor americani dezaprobă politicile Administraţiei Joseph Biden. Preşedintele este perceput favorabil de 43% dintre alegători, în timp ce 56% dintre americani sunt nemulţumiţi de situaţia politică şi economică, conform unui sondaj efectuat de Centrul NORC pentru Studii în domeniul Politicilor Publice. Doar 28% dintre americani aşteaptă ca Joseph Biden să candideze pentru un nou mandat în 2024, iar, la nivelul simpatizanţilor Partidului Democrat, popularitatea preşedintelui este de 48%.

Întrebat miercuri dacă este preocupat de scăderea popularităţii, Joseph Biden a declarat: "Eu nu cred în sondaje de opinie".

Totuşi, actualul lider de la Casa Albă se confruntă cu o erodare semnificativă a popularirtăţii, în contextul în care, în iulie 2021, politicile sale aveau o susţinere populară de 59%. Cota de încredere a lui Joseph Biden a scăzut la 50% în septembrie 2021, pe fondul crizei generate de retragerea militară din Afganistan.

Administraţia de la Washington este criticată din cauza gestionării crizei pandemiei, a creşterii inflaţiei şi a impasului din Congres privind aprobarea planurilor de relansare economică şi de reconstrucţie a infrastructurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.