Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: 'Sunt nerăbdător să lucrez strâns cu noul premier japonez Fumio Kishida pentru a ne întări cooperarea în anii care vor veni'

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat luni pe noul prim-ministru japonez Fumio Kishida, spunând că este nerăbdător să lucreze cu el pentru "a întări cooperarea" între cele două ţări, relatează AFP.

"Alianţa dintre SUA şi Japonia este piatra angulară a păcii, securităţii şi prosperităţii în regiunea indo-pacifică şi în lume", a transmis liderul de la Casa Albă într-un comunicat.

"Sunt nerăbdător să lucrez strâns cu premierul Kishida pentru a ne întări cooperarea în lunile şi anii care vor veni", a adăugat Biden.

Preşedintele american l-a lăudat de asemenea pe fostul premier Yoshihide Suga, mulţumindu-i pentru eforturile depuse "pentru ca alianţa SUA-Japonia să avanseze".

În vârstă de 64 de ani, Fumio Kishida, noul şef al partidului aflat la putere în Japonia, a fost ales luni prim-ministru de către parlament şi apoi, la scurt timp, şi-a prezentat guvernul, potrivit Agerpres.ro.

Executivul în exerciţiu condus de Yoshihide Suga, în vârstă de 72 de ani, a demisionat în bloc în cursul dimineţii de luni.

Părăsind puterea la doar un an de la preluarea ei, Suga a devenit extrem de nepopular din cauza modului în care a gestionat criza sanitară, pentru care a fost criticat, şi a menţinerii cu orice preţ a Jocurilor Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice la Tokyo în această vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.