Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden va anunţa distribuirea a 80 de milioane de doze de vaccin prin programul COVAX

Covax

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va anunţa "poate chiar joi" un plan pentru a distribui ţărilor care au cea mai mare nevoie, în coordonare cu programul COVAX, 80 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, citat de AFP preluat de agerpres.

"În câteva zile, poate joi, preşedintele (Joe Biden) va anunţa cu mai multe detalii planul pe care l-a elaborat pentru a distribui 80 de milioane de doze de vaccin în întreaga lume", a declarat miercuri secretarul de stat în cursul unei întrevederi la ambasada SUA la San José, în Costa Rica.

"Vom face totul în coordonare cu programul COVAX, pe baze ştiinţifice şi în funcţie de nevoile ţărilor, fără preconcepţii politice", a subliniat, de asemenea, Antony Blinken, cu puţin timp înainte de a părăsi Costa Rica, unde a făcut o vizită de două zile.

Sistemul COVAX este un mecanism internaţional pus în practică pentru a asigura o distribuţie echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19, în special către ţările cu venituri mici.

În prima zi a vizitei sale, şeful diplomaţiei de la Washington a evocat un anunţ despre distribuirea vaccinurilor în decurs de una până la două săptămâni.

"Aşteptăm cu nerăbdare distribuirea (de vaccinuri de către Statele Unite) şi sperăm să fim incluşi în acest plan", a declarat atunci preşedintele ţării gazdă, Carlos Alvarado.

Costa Rica, situată în America Centrală, este în prezent pe locul al şaselea în lume ca rată de contaminare: 596 de cazuri raportate în fiecare zi la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.