Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden va câștiga alegerile primare în Florida, Illinois și Arizona - presă

Boston Herald
Joe Biden

Fostul vicepreședinte Joe Biden va câștiga alegerile primarele din Arizona, Illinois și Florida, el aflându-se cu mult în fața contracandidatului său, socialistul Bernie Sanders, potrivit estimărilor făcute de CNN, dar și de alte publicații americane.

Florida, Illinois și Arizona au fost cele trei state în care alegătorii s-au îndreptat marți spre urne, pe fondul pandemiei coronavirusului.

În Ilinois și în Florida, Biden a fost ales de comunitățile de negri, dar și de persoane de peste 65 de ani care au pus ștampila de vot pe numele său.

Din cauza prezenței reduse la urne, alegerile de marți s-au desfășurat sub un nor de incertitudine, iar numărul de cazuri de coronavirus raportate a continuat să crească de la oră la alta, arată CNN.

Miza alegerilor e reprezentată de obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Principalii concurenţi sunt senatorul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden, care se bucură de sprijinul puternic al unei largi coaliţii de alegători, inclusiv femei şi bărbaţi, albi şi negri, cu sau fără studii universitare şi al celor care se considerau liberali sau moderaţi.

În urma voturilor, va fi desemnat candidatul Partidului Democrat care îl va înfrunta pe preşedintele Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.