Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden va include teritorii vaste din Nevada şi Texas în categoria ariilor protejate

news10.com
joe biden

Preşedintele Joe Biden va include marţi în categoria "monumentelor naţionale" protejate două arii naturale uriaşe, una din Texas şi cealaltă din Nevada, şi are în vedere înfiinţarea unui sanctuar marin în Oceanul Pacific, potrivit unui anunţ al Casei Albe, informează AFP.

Preşedintele american, care urmează să pronunţe un discurs în cadrul unui eveniment dedicat resurselor naturale din Statele Unite, va proteja astfel teritoriul Avi Kwa Ame din Nevada, o zonă sacră pentru triburile amerindiene locale, şi teritoriul Castner Range din Texas, reprezentând o suprafaţă totală de peste 2.000 de kilometri pătraţi, a anunţat executivul american într-un comunicat.

Statutul de "monument naţional" conferă zonelor astfel desemnate o protecţie împotriva oricărui nou proiect de dezvoltare economică sau imobiliară, datorită valorii lor naturale sau istorice. Acest statut este sinonim cu regimul special al siturilor turistice, potrivit Agerpres.

Joe Biden va demara şi o dezbatere despre înfiinţarea unui sanctuar marin în jurul "insulelor îndepărtate din Pacific", un ansamblu de şapte insule şi atoli ce adăpostesc o bogată faună şi floră marină.

Preşedintele american, în vârstă de 80 de ani, "a plasat sub protecţia legii în primul an al mandatului său mai multe teritorii şi spaţii acvatice decât oricare alt preşedinte de după John Fitzgerald Kennedy", a precizat Casa Albă.

Comunicatul reaminteşte, de altfel, că Joe Biden a contribuit la votarea "celei mai ambiţioase legi climatice" din istoria americană, pentru a susţine, mai ales, tranziţia energetică.

Preşedintele Statelor Unite a fost puternic criticat recent de asociaţii care militează pentru apărarea mediului după ce a autorizat un proiect contestat ce vizează realizarea de foraje petroliere în Alaska, denumit "Willow".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.