Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Hoffman şi Janet Tobias pregătesc un documentar despre imunologul american Anthony Fauci

CNBC
Anthony Fauci

Un lungmetraj documentar despre imunologul american Anthony Fauci, director al Institutului Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase, este pregătit de John Hoffman şi Janet Tobias, potrivit Variety, relatează News.ro.

Dr. Anthony Fauci a fost întotdeauna o figură respectată şi devotată muncii sale, însă a devenit cunoscut la nivel mondial odată cu izbucnirea pandemiei de Covid-19.

El a reprezentat, pentru cei mai mulţi americani şi nu numai, cea mai importantă şi credibilă sursă de informaţii legat de coronavirus, într-o perioadă în care administraţia lui Donald Trump a susţinut că această criză sanitară nu este una foarte serioasă.

Fauci s-a regăsit apoi pe tricouri şi căni şi a fost interpretat şi în cadrul emisiunii „Saturday Night Live”. Dacă unii l-au văzut ca un erou, alţii l-au criticat şi, mai mult, a primit ameninţări cu moartea.

„Fauci”, care va fi lansat de National Geographic Documentary Films, va fi produs de Dan Cogan (premiat cu Oscar pentru „Icarus”) şi de Liz Garbus („What Happened, Miss Simone?”), de două ori nominalizată la premiile Academiei americane de film.

Realizatorii documentarului promit să livreze o „privire rară asupra carierei îndelungate şi a vieţii personale ale acestui slujbaş public fundamental şi erou american, care, după o viaţă în serviciul public, s-a confruntat cu cel mai mare test: o pandemie a cărei ferocitate este fără pereche în istoria modernă”.

Filmul nu se va concentra doar pe munca lui Fauci privind Covid-19, ci va prezenta eforturile sale anterioare în combaterea SIDA şi Ebola, ca oficial public în şapte administraţii. Vor fi incluse interviuri cu familia lui, cu prieteni şi colegi, inclusiv cu George W. Bush, Bill Gates, Bono şi diverşi activişti.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Citește și: Dan Barna, despre posibilul vinovat de la Balș: 'A fost un gură cască'

„Există un singur dr. Fauci şi este un privilegiu incredibil să prezentăm publicului misiunea lui de-o viaţă în tratarea bolii şi prevenirea izbucnirii epidemiilor”, a spus Hoffman („Sleepless in America”) şi Tobias („Unseen Enemy”) într-un comunicat. „Acest film va fi un portret intim, fără precedent, al celui mai important funcţionar public al naţiunii noastre, a cărui urmărire neîncetată a adevărului şi al cărui devotament pentru ştiinţă nu au fost vreodată mai importante”.

National Geographic Documentary Films a mai lansat „Free Solo”, premiat cu Oscar în 2019, şi „The Cave”, nominalizat la premiile Academiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.