Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Kirby, purtătorul de cuvânt al lui Biden, va fi promovat şi va primi un rol mai important la Casa Albă

abc27.com
john kirby pentagon

John Kirby, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Joe Biden în domeniul securităţii naţionale, va fi promovat şi va avea un rol extins la Casa Albă, a declarat duminică un oficial american pentru Reuters, scrie news.ro.

Kirby, care în anii trecuţi a fost purtător de cuvânt principal atât la Pentagon, cât şi la Departamentul de Stat, va avea un nou titlu - consilier de comunicare pentru securitate naţională la Casa Albă - şi va fi ridicat în rang de la asistent adjunct la asistent al preşedintelui.

El se va ocupa de coordonarea comunicării pe securitate naţională în cadrul mai multor agenţii, a precizat oficialul.

Kirby va conduce o echipă separată de biroul de presă al Consiliului de Securitate Naţională, care îşi va continua operaţiunile obişnuite zilnice de presă. Acest birou este condus de purtătorul de cuvânt principal Adrienne Watson.

Unul dintre cei mai vizibili reprezentanţi ai președintelui Biden

Kirby a fost unul dintre cei mai vizibili reprezentanţi ai lui Biden de la Casa Albă, urcând frecvent pe podium la şedinţele de informare alături de secretarul de presă Karine Jean-Pierre pentru a informa asupra problemelor de securitate naţională, în special după atacurile Hamas asupra Israelului din 7 octombrie şi atacul ulterior al Israelului asupra Gaza.

Apariţiile sale în sala de presă vor continua, în funcţie de momentul în care problemele de securitate naţională sunt temele dominante ale zilei, a declarat oficialul.

John Kirby, amiral în retragere al Marinei americane, a fost coordonatorul Consiliului de Securitate Naţională pentru comunicare strategică de când a fost adus de la Pentagon, în 2022.

În cadrul noii structuri, el va angaja un personal restrâns, care va trebui să-l ajute să sincronizeze mesajele administraţiei pe teme de securitate naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.