Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jose Mourinho, amendat și CONDAMNAT la un an de ÎNCHISOARE pentru fraudă fiscală

jose mourinho

Tehnicianul celor de la Manchester United, Jose Mourinho, nu a scăpat nici el de fiscul spaniol. Antrenorul portughez va plăti o amendă în valoare de 669.000 de euro, după ce a fost acuzat că nu a declarat venituri legate de drepturile de imagine în 2011 și 2012, potrivit Mediafax.

Potrivit gazzetta.it, pe lângă amenda primită, Mourinho a fost condamnat și la un an de închisoare, însă, acesta nu va sta în spatele gratiilor. În Spania, pedepsele mai mici de doi ani nu se execută. Pentru ca înțelegerea să se finalizeze, ea trebuie aprobată de un tribunal din Madrid.

Este pentru a doua oară când antrenorul portughez plăteşte o amendă fiscului spaniol. În 2014, atunci când s-a deschis prima anchetă, Mourinho a achitat 4,4 milioane de euro.

Conform documentelor furnizate de fiscul spaniol, Mourinho ar fi comis două delicte în relaţia cu oficiul de plată al impozitelor pentru persoane fizice în anii 2011 şi 2012, pe când antrena Real Madrid. Frauda fiscală se cifrează la 1,61 milioane euro în 2011 şi 1,69 milioane euro în 2012.

Citește și: Claudiu Manda, dezvăluiri neașteptate despre relația dintre George Maior și Horia Georgescu

În septembrie 2004, Mourinho a încheiat un contract prin care ceda drepturile de imagine unei societăţi, Kooper Services, cu sediul în Insulele Virgine Britanice. Apoi el a încheiat simultan un alt contract de cesiunea a drepturilor sale între Kooper şi compania irlandeză Multisports and Image Management. Patru ani mai târziu, firma a subscris drepturile de imagine la Polaris Sport.

Toată această structură de societăţi a fost utilizată pentru a ascunde de fapt beneficiile provenind din drepturile de imagine, a precizat fiscul spaniol. Portughezul a fost anunţat în iulie 2014 că ministerul de finanţe spaniol a solicitat declaraţiile sale de venituri pentru 2011 şi 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.