Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borrell se teme de 'Generalul Iarnă': Lumea trebuie să sprijine Kievul

newsweek.ro
Josep Borrell

Partenerii internaţionali trebuie să susţină în continuare Ucraina, în contextul în care ţara se pregăteşte să îşi continue lupta împotriva invaziei Rusiei, pe durata lunilor de iarnă care se apropie, a declarat, joi, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, notează RADOR care citează BBC.

"Vine iarna. Putin îl aşteaptă pe «Generalul Iarnă» să vină şi să susţină armata rus", a avertizat Josep Borrell, în marja unei reuniuni a miniştrilor de externe din statele G7, în oraşul german Muenster.

"Acum, mai mult decât oricând, trebuie să susţinem Ucraina, poporul ucrainean. Ei luptă, îşi apără ţara, iar noi avem datoria morală de a-i sprijini". Borrell a adăugat că preşedintele Vladimir Putin recurge la atacuri asupra infrastructurii civile, din cauza eşecurilor pe care forţele sale le-au suferit pe câmpul de luptă.

"Rusia lui Putin distruge Ucraina. Ei nu o pot ocupa, ei nu pot câştiga pe front, ei nu pot câştiga războiul - iar ei distrug sistematic această ţară", a declarat şeful diplomaţiei europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.