Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, mesaj de la Kiev: Ucraina nu este o ţară invadată, dominată, ci deţine controlul asupra teritoriului său

Agerpres - Reuters
Joseph Borrell

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că la Bucea s-a întâmplat ceva ”de neimaginat”, iar moartea civililor a arătat ”faţa crudă” a armatei preşedintelui rus Vladimir Putin, angajându-se să sprijine Kievul în apărarea ”graniţei Europei”. De asemenea, Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, a specificat că ”Ucraina nu este o ţară invadată, dominată”, ci ”deţine controlul asupra teritoriului său”, relatează Reuters.

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, a precizat că vizita este un semnal că ”Ucraina deţine controlul asupra teritoriului său”.

”Ucraina nu este o ţară invadată, dominată. Încă există un guvern care primeşte oameni din afară şi poţi călători la Kiev”, a spus Borrell, adăugând că speră ca UE să ofere încă 500 de milioane de euro Kievului în zilele următoare.

Zelenski a cerut Bruxelles-ului mai multe măsuri pentru a pedepsi Rusia, inclusiv interzicerea achiziţiilor de petrol şi gaze naturale ruseşti, şi a cerut Uniunii să accepte Ucraina ca membru cu drepturi depline.

Borrell a spus că sancţiunile asupra petrolului rusesc ar putea cauza o creştere a preţurilor care ar fi dureroasă pentru economiile europene. El a mai spus că acest subiect va fi supus discuţiilor, luni, la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.