Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borrell, șeful diplomaţiei UE, răspunde criticilor: 'Mă simt foarte bine'

newsweek.ro
Josep Borrell

"Mă simt foarte bine", a răspuns zâmbind reprezentantul UE pentru politica externă şi de securitate, Josep Borrell, la o întrebare privind starea sa de spirit după criticile provocate de unele declaraţii ale sale, arătând astfel că şi le asumă, potrivit AFP.

Joia trecută, la Bruxelles, el se pronunţase surprinzător asupra subiectului sensibil al reacţiei aliaţilor occidentali la un eventual atac nuclear din partea Rusiei. "Orice atac nuclear împotriva Ucrainei va atrage un răspuns, nu un răspuns nuclear, ci un răspuns militar atât de puternic (...) încât armata rusă va fi nimicită", a spus înaltul oficial european, potrivit Agerpres.

După numai două zile, în faţa absolvenţilor primei promoţii a Academiei Diplomatice Europene de la Colegiul Europei din Bruges, Borrell a comparat Uniunea Europeană cu o "grădină", iar restul lumii cu o "junglă". Ambasadorul canadian la ONU, Bob Rae, a condamnat într-un mesaj pe Twitter această "analogie groaznică".

Dana Spinanţ, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, a răspuns la întrebări despre polemicile respective, asigurând că preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, are, "bineînţeles", încredere în adjunctul ei pentru politica externă şi de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.