Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JREF: Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iordanieni a cerut un parteneriat economic cu România

Flikr
Iordania

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iordanieni (JBA), Hamdi Tabbaa, a cerut luni măsuri pentru înlăturarea barierelor care obstrucţionează comerţul bilateral dintre Iordania şi România, transmite Petra.

În timpul ceremoniei de deschidere a Forumul Economic Româno-Iordanian (JREF), organizat la Amman, în colaborare de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Iordanieni (JBA), ambasada României la Amman şi Asociaţia pentru Cooperarea Economică Româno-Iordaniană, Tabbaa a afirmat că unul dintre obstacolele cheie îl reprezintă înregistrarea exporturile iordaniene către România, care sunt diferite de cele acreditate pentru statele membre UE.

El a pus accentul pe cooperare pentru sprijinirea relaţiilor bilaterale, în special în domeniul comercial şi al investiţiilor, astfel încât să se ajungă la o balanţă comercială corectă în cazul îngrăşămintelor din Iordania exportate în România, potrivit Agerpres.ro.

Tabbaa a subliniat necesitatea de a se discuta perspectivele lansării unor proiecte de investiţii în anumite sectoare economice, în special în domeniul alimentar, în agricultură, transport, comunicaţii, IT şi turism.

"Trebuie să aducem la cunoştinţa sectorului privat român oportunităţile de investiţii din Iordania, precum şi stimulentele şi privilegiile oferite de zonele libere şi zonele de dezvoltare, dar şi derogările acordate prin Legea investiţiilor", a declarat preşedintele JBA.

La rândul său, Radu Bogdan Bano, preşedintele Asociaţiei pentru Cooperarea Economică Româno-Iordaniană, a precizat că această asociaţie, cu o vechime de 40 de ani, caută să dezvolte comerţul dintre cele două ţări, stabilind relaţii solide între comunităţile de afaceri şi accelerând procedurile comerciale.

Volumul schimburilor comerciale dintre cele două ţări a atins în 2021 aproximativ 609 milioane de dolari, comparativ cu 376 milioane de dolari în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.